Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Problem z grą.

Roycewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż zauważyłem że moje APB crashuje i debuguje bardzo, bardzo często. Co kilka minut. Wcześniej, tj koło sierpnia działało dobrze. Nie zmieniałem ani systemu ani sprzętu.

Komputer:

GF 4600 GX 1gb

4GB RAM DDR3,

AMD Phenom 3x3.2 ghz

Ustawienia gry:

High/1280x1024 (od mojego monitora)

HUD na minimum, jasność do połowy, VSync off.

Ktoś wie, jaka przyczyna tego problemu?

Poniżej raport ostatniego crasha.

[APB_Catcher:] Direct3DDevice->CreateTexture( SizeX, SizeY, NumMips, GetD3DTextureUsageFlags(Flags), (D3DFORMAT)GPixelFormats[Format].PlatformFormat, GetD3DTexturePool(Flags), Texture2D->GetInitReference(), NULL ) failed

at c:\work\apb\branches\versions\1-5-4\1-5-4_music\development\src\d3d9drv\src\d3d9texture.cpp:140

with error E_OUTOFMEMORY,

SizeX=1024, SizeY=1024, Format=DXT5=D3DFMT_DXT5, NumMips=1, Flags=, TexMemoryAvailable=1750MB

History:

17:50:36 - Log: Log file closed, 11/12/11 18:50:36

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

Refresh. Po tym jak zrobiłem tutorial w kwestii błędu OutOfMemory wyświetla się identyczny błąd z jedną zmienną.

Zamiast "E_OUTOFMEMORY," pojawia się "E_10x07EDD"

Opublikowano

Kombinowałem, i teraz gra już nie crashuje (trzeba było wgrać różne PhysX, NET-Frameworki i kilka innych. Ale teraz mam inny problem. Postać lubi mi pixelować w kilku miejscach:

Pixelują mi włosy (mam na głowie zieloną mazię z MineCrafta zamiast kucyka :< )

Pixeluje mi symbol na ubraniu (Tribal Flame, zamiast gładkich krawędzi ma szorstkie takie jakieś kwadratowe)

No i psują mi się buty, biegam w czarno białych kwadratach.

Czy może mi ktoś zarzucić oryginalny plik "APBCompat", bo mogłem coś zepsuć przy optymalizacji FPS za pomocą tutoriala z tego forum.

Opublikowano

Za dużo grałeś w majnkrafta :D . A tak na serio to ja bym spróbował ustawić większy priorytet APB i sprawdzić.

sygnazs.png
Opublikowano

Hmm, dzięki za radę, dzisiaj to wypróbuję. Z racji tego, iż mało osób tu zagląda i odpowiada proszę o zamknięcie tematu. Ewentualne sugestie można mi wysłać na pw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...